News Flash:

Teoria conspiratiei privind dezmembrarea Romaniei

29 Ianuarie 2014
5455 Vizualizari | 0 Comentarii
Teoria conspiratiei privind dezmembrarea Romaniei are o vechime de peste 80 de ani, inca din anii 1920-1930 existand planuri de distrugere a integritatii teritoriale si a unitatii nationale a Romaniei, abia realizate.
In 1931, la Gorikovo, langa Moscova, la al V-lea Congres al Partidului Comunist din Romania (sectia romana a Kominternului), s-a adoptat urmatoarea rezolutie, redactata de maghiarul Béla Kun si semnata de Alexandru Iliescu (tatal lui Ion Iliescu) care era secretar al CC al P.C.d.R.:

Vezi si Adevarata istorie a Romaniei, un secret la nivel mondial 
Romania contemporana nu reprezinta prin sine o unire a tuturor romanilor, ci este un stat tipic cu mai multe natiuni, creat pe baza sistemului pradalnic de la Versailles, pe baza ocuparii unor teritorii straine si pe baza inrobirii unor popoare straine. Burghezia si mosierimea din Romania, infaptuind propriile lor planuri imperialiste si indeplinind, totodata, insarcinarea puterilor imperialiste din Europa de a crea la Nistru un avanpost contra URSS, au cucerit Basarabia, Transilvania, Bucovina si Banatul si supun unei asupriri nationale nemaipomenite si unei exploatari semicoloniale pe cei 8 milioane de moldoveni, unguri, rusi-ucraineni, bulgari, nemti, turci si altii.- Biblioteca Academiei Romane, Arhiva Istorica, Cota Ab XIII-3).
Dezmembrarea Romaniei dupa 1989 se refera la un presupus scenariu care spune ca Uniunea Sovietica, Ungaria si Iugoslavia conspirau la distrugerea statului national roman dupa revolutia din 1989 cand a avut loc un consens intre Occident si URSS de a-l debarca de la putere pe Nicolae Ceausescu. In prezent, deoarece Uniunea Sovietica si Iugoslavia s-au dezmembrat intre timp, termenul se poate referi la unele conspiratii ale Rusiei si Ungariei, sau ale unor grupari din aceste tari.
In 2011, Mircea Dinescu, intr-o emisiune la Realitatea TV a declarat ca daca, la 23 august 1944, Romania nu intorcea armele, Stalin facea o Moldova mare si o Romanie mica. Dinescu a argumentat ca daca s-au comportat rusii rau in Romania ca aliati, oare ce ar fi facut daca eram dusmanii fascisti ai Uniunii Sovietice.

Vezi si Vezi si TEORIE HALUCINANTA: De ce nu iubesc Iluminatii Romania.  
In 2007, presedintele de atunci al republicii Moldova, Vladimir Voronin, sustinea ca, in Romania exista o minoritate etnica a moldovenilor, din care fac parte 10 milioane de cetateni romani. In Republica Moldova si in Rusia exista extremisti care doresc crearea unei asa zise "Moldove mai mari".
Dupa opinia politologului transnitrean Andrei Safonov,dezmembrarea Romaniei este “un scenariu incorect politic, dar necesar”. De la Kremlin, el pune intrebarea: “Nu ar fi mai bine pentru viitorul nostru sa fie dezmembrata Romania ca stat unitar, ca factor de destabilizare si de expansiune regionala?” El prevede, in acest scop, realipirea Transilvaniei la Ungaria, preluarea Moldovei istorice de catre Chisinau, cu tot cu Iasi, iar regiunile din sud-vest sa treaca la Serbia. Dezmembrarea Romaniei, asa cum s-a intamplat cu Iugoslavia, Cehoslovacia sau URSS, nu ar face lumea sa sufere. S-ar rezolva multe probleme financiare. Iar daca dispare pentru totdeauna speranta reconstituirii Romaniei Mari, atunci opozitia pro-romana de la Chisinau nu mai rezista. “Pentru Transnistria si pentru antiistii din R. Moldova, dezmembrarea Romaniei ar fi un cadou. Este o tema de meditatie pentru noi. Nu trebuie sa uitam acest lucru”, a indemnat Safonov.
In 2008 ziarul de limba maghiara Haromszek ("Trei Scaune", cu referire la Comitatul Trei Scaune desfiintat in 1920) de la Sfantu Gheorghe si care este editat de mai multi lideri ai Consiliului National Secuiesc, a publicat un articol care indeamna pe secui la lupta armata impotriva Romaniei, pentru infiintarea unui stat de sine statator in centrul Transilvaniei.
Academicianul Dinu C. Giurescu a afirmat in 2011, ca Uniunea Europeana vrea sa destrame Romania prin o politica de euro-regionalizare.
In Sedinta Camerei Deputatilor din 15 iunie 2011, Mihaita Calimente a facut o declaratie politica cu titlul "Dezmembrarea Romaniei", in care a aratat ca trecerea de la 41 de judete la opt, propusa de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, desi ar parea o idee reformista, nu este in realitate nimic altceva decat divizarea Romaniei, primul pas care incurajeaza tendintele secesioniste ale unora.
Potrivit unor surse parintele Arsenie Boca ar fi prezis revolutia din 1989 si ocuparea dupa o perioada a Romaniei de catre trei tari: Ungaria, Bulgaria si Rusia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

teoria conspiratiei ezmembrarea romaniei distrugere ion iliescu urss
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1624 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011094 (s)