Local

Profesorul Florin Vitan s-a despartit de fotoliul de prefect

Publicat: 22 dec. 2000
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profesorul Florin Vitan s-a despartit de fotoliul de prefect
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:18529;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Analiza activitatii Prefecturii Iasi in ultimul mandat s-a intins pe 28 de pagini

In cadrul unei conferinte de presa festiva, prof. univ. dr. Florin Vitan s-a despartit ieri de fotoliul de prefect pe care l-a ocupat din 1997 incoace. Bilantul activitatii pe care domnia sa l-a prezentat s-a intins pe 28 de file cu statistici, din care reiese ca activitatea colectivului care a condus judetul si-a facut, cu prisosinta datoria. „A fost o experienta interesanta si dificila. Acolo unde nu am reusit imi asum raspunderea. Regret ca s-a incheiat mandatul inainte de a rezolva tot ce mi-am propus. Toata activitatea din Prefectura Iasi am incercat sa o aduc sub semnul legalitatii si a competentei. Nu am procedat la ingerinte in functionarea altor institutii, nu am facut cluburi ale directorilor, ale contabililor sefi. Cand au fost miscari revendicative, si au fost, slava Domnului, eu am avut dispozitie pentru dialog si am transmis institutiilor abilitate doleantele protestatarilor”, a declarat multumit de sine fostul prefect, Florin Vitan.
Despre evolutia anchetei de la Tepro, Florin Vitan a declarat ca, „pana la prinderea asasinilor lui Virgil Sahleanu am urmarit ancheta indeaproape, mai mult chiar, am ajutat la desfasurarea ei, dar dupa ce aceasta s-a incheiat nu mai asistat si la extinderea ei. Am citit din presa rezultatele anchetatorilor si nu am facut nici o ingerinta in activitatea autoritatilor”.
La finalul intalnirii cu presa, un grup de colindatori au urat pe fosta echipa a Prefecturii, Florin Vitan oferindu-le fiecaruia cate o punga cu daruri.
Catalin DUMITRESCU

Adauga un comentariu