News Flash:

Tesla propunea purificarea rasei umane in urma cu aproape 100 de ani

2 Decembrie 2013
1796 Vizualizari | 0 Comentarii
Amprenta lui Tesla poate fi observata in civilizatia moderna oriunde este folosita electricitatea. Pe langa descoperirile sale despre electromagnetism si inginerie, Tesla este considerat un pionier in domeniile roboticii, balisticii, informaticii, fizicii nucleare si fizicii teoretice. Admiratia fata de persoana si de munca sa i-a determinat pe sarbii ortodocsi sa solicite, printr-o petitie, canonizarea literala a lui Nikola Tesla. Deocamdata Biserica Ortodoxa sarba nu a raspuns acestei petitii. 
Inventiile sale si munca teoretica, intre care se numara punerea bazelor cunostintelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrica, sistemele de curent alternativ, au avut o influenta decisiva asupra debutului Revolutiei Industriale. Revolutia inceputa in Anglia este procesul complex de trecere de la productia manuala la productia cu ajutorul masinilor-unelte, de la stadiul manufacturier la stadiul marii productii mecanizate, la fabrica, proces care a revolutionat intreaga baza a societatii burgheze, potrivit semneletimpului.ro.
Tesla considera cercetarea diferitelor intrebari ridicate de catre stiinta drept cea mai nobila metoda de imbunatatire a conditiei umane, cu ajutorul principiilor stiintei si progresului industrial si una care sa fie compatibila cu natura.
Totusi, o parte din munca sa a fost utilizata intr-un mod mai putin ortodox si intr-un mod controversat, pentru a sustine pseudo teorii stiintifice, teorii despre OZN-uri si ocultism-ul New Age.
Insa nimic nu este mai socant decat ideile si premonitiile sale rascolitoare cu privire la viitor: Tesla era sustinatorul ideii ca rasa umana trebuie purificata prin eugenie, teorie care preconizeaza ameliorarea populatiilor umane prin masuri genetice (alegerea parintilor, sterilizarea, interzicerea procrearii etc.), folosita cel mai ades in istorie de rasisti si fascisti.
In anul 1930, Tesla si-a exprimat credinta ca sterilizarea fortata a criminalilor si a bolnavilor mentali - ce a avut loc in unele tari europene si a luat o mare amploare in Germania nazista - nu fusese implementata la nivelul la care ar fi trebuit. Atunci, Tesla a declarat ca, pana in anul 2100, eugenia ar trebui „instaurata universal" ca un „sistem eficient pentru a elimina categoriile sociale indezirabile".
De asemenea, Tesla se arata nemultumit de masurile guvernamentale cu privire la purificarea rasei umane. Procedand astfel, societatea ii pastreaza in viata pe cei slabi si incurajeaza inmultirea celor neadecvanti. „Cateva tari europene si unele state americane ii sterilizeaza pe criminali si pe bolnavii mentali. Totusi, aceste masuri nu sunt suficiente. Ar trebui ca indivizii slabi sa fie impiedicati sa se casatoreasca si sa procreeze", declara el in revista Liberty din 1935.
Ideea din spatele eugeniei a devenit foarte putin populara dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, din motive evidente. Cu siguranta, Tesla nu a inteles atrocitatile ce au derivat dintr-o asemenea perspectiva asupra lumii. Insa ideile sale erau clare: lumea trebuia sa scape de asa numitii indivizi indezirabili. Paradoxal, notiunea pare ciudata, in conditiile in care Tesla a suferit de o boala mentala care l-ar fi considerat indezirabil intr-o societate ca cea pe care a promovat-o.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tesla civilizatia moderna biserica ortodoxa eugenie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1841 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018467 (s)