News Flash:

Textele antice "ascunse" in Vechiul Testament

30 Ianuarie 2014
5752 Vizualizari | 0 Comentarii
Folosind tehnologie de ultima ora, cercetatorii au gasit texte ascunse de mare importanta, ale unor eruditi greci antici.
Cercetarile intreprinse s-au desfasurat in cadrul Proiectului Palamedes, la care au participat cercetatori de la Universitatile din Gottingen, Germania si Bologna, Italia, potrivit Ancient Origins.
Primul strat scris pe pergamente contine un text din secolul al XIII-lea d.Hr., reprezentand fragmente din Vechiul Testament in limba greaca. Sub acesta s-au descoperit texte filosofice antice ale lui Euripide si un comentariu necunoscut pana acum al lui Aristotel.

Vezi si Un manuscris misterios, descifrat 
Euripide (480 - 406 i.Hr.) a fost unul dintre cei mari scriitori greci din antichitate, care a scris cele mai importante tragedii. El a scris 92 de opere, dar numai 18 sau 19 dintre ele au supravietuit intr-o forma completa.
Opera sa a devenit, in epoca elenista, o piatra de temelie a educatiei literare antice. Contemporanii sai l-au asociat cu Socrate, ca un lider al intelectualitatii.
Lucrarea lui Euripide, de valoare inestimabila pentru istoria filosofiei
Aristotel (384 - 322 d.Hr.) a fost unul dintre cei mai importanti filosofi ai Greciei antice si un clasic al filosofiei universale.
Echipa de cercetatori de la Universitatile din Gottingen si Bologna a delimitat clar scrierile originale ale lui Euripide, sub manuscrisul original din secolul al XIII-lea. Acesta se afla acum la Biblioteca Patriarhiei Ortodoxe grecesti din Ierusalim.

Vezi si O noua explicatie pentru misterul manuscrisului Voynich 
"Manuscrisul de la Ierusalim reprezinta una dintre cele mai importante dovezi ale operei lui Euripide", a spus seful proiectului de cercetare, Felix Albrech de la Facultatea de teologie a Universitatii Gottingen.
Cealalta parte de pergament, care contine comentariul necunoscut al lui Aristotel, se gaseste la Biblioteca Nationala a Frantei de la Paris.
"Descoperirea acestei lucrari (a lui Aristotel - n. red.) este de o valoare inestimabila pentru istoria filosofiei din antichitatea tarzie", a spus descoperitorul manuscrisului, dr. Chiara Faraggiana di Sarzana de la Universitatea Bologna. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tehnologie cercetatorii texte ascunse proiectului palamedes euripide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1927 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019007 (s)