News Flash:

Tribul Hopi si legendele lor despre facerea lumii

4 Iunie 2013
2579 Vizualizari | 0 Comentarii

Tribul Hopi, redus la 7.000 de membri, care mai traiesc dupa vechile lor obiceiuri in rezervatia Navajo din nord-estul Arizonei (SUA), sunt urmasii pe cale de disparitie ai unui trib din ramura Pueblo.
Purtatori ai unei culturi stravechi, vorbind o limba inrudita cu cea a astecilor, Hopi sunt astazi cunoscuti prin profetiile care au ajuns pana la noi si care au uimit lumea civilizata. Dincolo de profetii, si mai tulburatoare par a fi legendele lor despre facerea lumii, in care se afirma ca au existat pana acum 4 lumi succesive pe planeta Pamant: prima, luand-o pe cai gresite, a trebuit eliminata prin foc.
A doua, cu o istorie identica, a fost distrusa prin inghet si frig. Dand si cu a treia lume gres, Creatorul a mai incercat o data creand a patra lume, cea actuala. Ca sa evite insa o noua catastrofa, planul facerii lumii a fost perfectionat, aducandu-i-se imbunatatiri.
Au fost create astfel 4 rase de oameni, rosie, galbena, neagra si alba si, din randul fiecareia, a fost ales un popor care sa fie pastratorul unui cod moral al rasei respective, orice abatere putand duce la pedepse si nenorociri planetare.
In acelasi timp, Creatorul a incredintat fiecarei rase un domeniu pe care trebuia sa-l cerceteze si sa-i descopere legile. Planul initial era ca, dupa indeplinirea misiunilor, toate cele 4 rase sa-si dea mana, traind impreuna in armonie si construind o civilizatie infloritoare, in acord cu natura si regulile trasate de cel ce a creat universul.
Misiunea rasei rosii a fost de a cerceta si descoperi tainele solului si subsolului, in special referitor la producerea hranei si a metodelor de vindecare pe care le ofera pamantul si biosfera. Poporul ales pentru aceasta misiune a fost poporul Hopi,  potrivit ziare.com.
Rasa neagra a fost imputernicita sa studieze misterele apelor, element considerat a fi inzestrat cu puteri magice.
Rasa galbena a primit ca sarcina sa pastreze curatenia aerului, sa studieze forta vantului si sa afle secretele respiratiei.
Rasei albe i s-a incredintat studierea focului, cel care modifica sau grabeste transformarile celorlalte 3 elemente si care poarta in el si mari pericole, daca este folosit nerational.
Toate aceste instructiuni au fost scrise pe table din piatra, pe care Creatorul le-a incredintat spre pastrare popoarelor alese, unul din ele fiind Hopi, care are in pastrare doua table, vechi de cel putin 10.000 de ani.
Alte 2 table sunt pastrate in secret in Kenia, cele doua pentru rasa galbena se afla in Tibet, iar tablele de piatra ale rasei albe se afla la pastrare in Elvetia.
In consecinta, invatatii tribului Hopi stiau inca de acum 10.000 de ani ce nu stim noi prea bine nici astazi. Stiau printre altele ca poporul din Tibet avea misiunea sa studieze respiratia, europenii afland doar acum vreo 100 de ani de existenta tehnicilor Hatha-Yoga.
Referitor la elvetieni, ei intr-adevar nu s-au jucat cu focul niciodata: nu au participat la nici un razboi, sunt o tara care tot timpul a fost neutra si, daca au iubit odata arcul si sageata, de cand au aparut armele de foc, ei s-au tinut departe, fiind un popor pasnic si iubitor de pace.
Nici motoare nu construiesc precum nemtii, desi priceperea nu le-ar lipsi. Ei se multumesc insa cu mecanica fina, electronica si optica. Nu este oare ca si cum ar asculta de niste legi pe care numai ei le stiu si le respecta? Exact ca un popor ales?
Se stie ca motoarele, armele de foc, bombele, toate sunt inventii negative, care au la baza folosirea focului in directia gresita, incalcand anumite legi naturale care vor duce conform filozofiei Hopi la mari dezastre in viitor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tribul hopi vechile obiceiuri navajo arizonei sua trib pueblo profetiile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1650 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019511 (s)