News Flash:

Varianta ebraica a celor zece porunci

14 Octombrie 2013
1722 Vizualizari | 1 Comentarii
Eu insumi sunt Domnul Dumnezeul tau , care te-a scos din robia din tara Egiptultui : nu vei avea alti Dumnezei afara de mine .
Sa nu iti faci chip cioplit si nici imagine de ce-i pe cerul de deasupra , pe pamintul de sub el, in apa, sau sub pamint si sa nu te inchini lor si sa nu te rogi  lor : fiindca eu Domnul Dumnezeul tau , Dumnezeul drept , inscriu pacatul parintilor pe seama  fiilor, nepotilor, stranepotilor si  strastranepotilor  .
Sa nu invoci numele Domnului Dumnezeul tau in desert, ca nu v-a ispasi Dumnezeu pe cel ce va invoca numele sau in desert .
Tine minte ziua de repaos (shabat) si cinsteste-o. Munceste  sase zile facind toate treburile . Iar ziua a saptea , de repaos (shabat)   , sa  fie pentru  Domnul Dunnezeu : nu fa nici o treaba tu si fiul tau si fiica ta, robul tau si roaba ta si vita ta si strainul dintre portile tale . Fiindca sase zile a facut Dumnezeu cerul si pamintul , marea si tot ce este in ele, si s-a odihnit, in ziua a saptea ; de aceea , a blagoslovit Dumnezeu ziua de repaos (shabat) si a sfiintit-o.
Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta , ca sa ai parte de zile multe pe pamintul pe care Dumnezeul tau ti l-a dat .
Sa nu ucizi 
Sa nu te impreunezi cu nevasta altuia.
Sa nu furi.
Sa nu silnicesti pe aproapele tau cu juramint mincinos.
Sa nu rivnesti la casa aproapelui tau ; sa nu rivnesti la femeia aproapelui tau ,  la robul lui , la roaba lui , la taurul lui, la asinul lui si tot ce poseda aproapele tau  .  
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

domnul dumnezeul egiptultui dumnezei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

mariana seliuc  | #243
De ce n-ati redat exact ce spune 'varianta ebraica 'a vechiului testament ,despre Numele lui Dumnezeu ?Vechiul Testament a fost redactat in limba ebraica deoarece cei care l-au scris vorbeau limba ebraica si arameica .
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1786 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026851 (s)