News Flash:

Veritabil castel al secolului al XIII-lea - Castelul Chillon

21 Octombrie 2013
1953 Vizualizari | 0 Comentarii
Castelul Chillon este un veritabil castel al secolului al XIII-lea la iesirea din Montreux, Elvetia. Inconjurat de varfurile inzapezite ale muntilor si de valurile line ale lacului Geneva, Castelul Chillon este un loc impresionant. Este construit pe o insula stancoasa, de-a lungul drumului antic comercial care ducea in Italia.A
Simbol national
Nici un monument istoric elvetian nu este mai bine cunoscut in intreaga lume. A devenit un simbol national, fiind reprezentativ pentru frumusetea lui, armonia formelor sale, forta vizuala si stabilitatea pe care le emana. Construit pe marginea lacului Geneva, castelul este unic, avand de o parte fortareata orientata inspre drumul antic care duce in Italia, iar de cealalta parte o incredibila rezidenta cu vedere spre lacul Geneva.
Istoria castelului
Prima referinta despre castel a fost scrisa in anul 1160, desi stanca pe care este construit a fost populata din antichitate. Aceasta poate fi usor explicat dupa pozitia strategica pe care o are, datorita controlarii spatiului ingust al pasajului dintre lac si munti pe aceasta ruta nord-sudica majora. Prima prezenta a unui avanpost roman este verosimila, deoarece monede romane au fost gasite pe timpul excavarilor in stanca, in 1896. Chiar daca nu se stie nimic despre existenta unui castel in Evul Mediu, vestigiile arata ca cea mai veche constructie apartine acelui loc din secolul al XI-lea. Din a doua jumatate a secolului al XII-lea, Castelul Chillon a apartinut contilor de Savoy. A fost complet modificat si extins in secolul al XIII-lea peste fundatia existenta, scrie jurnalul.ro.
Sursa de inspiratie
In secolul al XIX-lea (era romantica), minunatul castel din Chillon a adus faima povestirilor unor importanti scriitori si poeti. A fost sursa de inspiratie pentru Jean-Jacques Rousseau, Dumas si Byron. Cel din urma a scris poemul "Prizonierul din Chillon" inspirandu-se din povestea prizonieratului lui Bonivard, un istoric si patriot nascut in vechea familie de Savoy, care s-a opus incercarilor lui Charles al III-lea, la randul sau duce de Savoy, de a cuceri Geneva.A Asociatia Castelul Chillon a fost fondata in 1887. Impreuna cu cantonul de Vaud, s-a lucrat mai mult de un secol la restaurarea, extinderea si functionarea castelului. Dintre toate castelele feudale din Elvetia, Chillon este cel mai valid exemplu de fortareata a lorzilor din Evul Mediu si pana astazi.
Nimeni nu stie exact cand a fost construit castelul. Faimoasele inchisori infame subterane au fost cioplite in muntele care suporta fundatia castelului. Portiunile vizibile ale impresionantei constructii includ o multime de cladiri in jurul a trei gradini, toate acestea aranjate intr-un stil clasic medieval. De-a lungul secolului al XVI-lea castelul a fost folosit ca inchisoare de stat. Ca vizitator poti observa aceasta cladire renovata cu maiestrie din subteran pana la locuinta din munte. Acest castel memorabil este unic si unul din cele mai impresionante castele medievale din lume.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

castelul chillon montreux elvetia simbol national istoria castelului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1513 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012267 (s)