News Flash:

Viata de zi cu zi in Egiptul antic

8 Ianuarie 2014
2991 Vizualizari | 0 Comentarii

Fermierii egiptenii si-au construit locuintele din chirpici proiectate pentru a-i adaposti de caldura de afara. Fiecare casa avea o bucatarie, cu un acoperis deschis, care continea o piatra de moara pentru macinarea cerealelor si un mic cuptor pentru coacerea painii. Zidurile erau vopsite in alb si putea fi acoperite cu panze de in vopsite . Podelele erau acoperite cu rogojini din stuf, in timp ce scaunele din lemn, paturile ridicate si mesele individuale reprezentau mobilierul.

Pentru vechii egipteni,igiena si aspectul erau importante. Se scaldau in Nil si foloseau ca sapun o forma de pasta facuta din grasimi animale si creta. Barbatii isi radeau barba, parul si intreg trupul , se parfumau si se ungeau cu unguente aromatice ce acopereau mirosurile neplacute. Imbracamintea consta dintr-o lenjerie simpla si alba , si atat barbatii cat si femeile din clasele de sus purtau peruci, bijuterii si cosmetice pentru tratament. Copiii nu purtau imbracaminte pana la maturitate, pe la varsta de 12 ani, iar la aceasta varsta barbatii erau circumcisi si aveau capul ras. Mamele erau responsabile de grija si cresterea copiilor, in timp ce tatal oferea venit familiei. Muzica si dansul erau activitati populare de divertisment pentru cei care isi permiteau. Instrumentele timpurii includeau flaute si harpe, in timp ce instrumentele similare cu trompetele, oboes si fluierele s-au dezvoltat mai tarziu.In Regatul Nou, egiptenii compuneau melodii pe clopote, chimvale, tamburine, tobe, laute si harpe aduse din Asia. Sistrumul era utilizat ca un instrument muzical ceremonial religios.

Vechii egipteni se bucurau de o varietate de activitati de recreere, precum jocurile ca Senet , un joc de tabla cu piese, care a fost deosebit de popular din cele mai vechi timpuri, un alt joc similar a fost mehen , care a avut o placa de joc circulara. Jongleria si jocurile cu mingea au fost populare printre copii, precum si jocurile cu lupte mentionate intr-un mormant la Beni Hasan. Membrii bogati ale societatii egiptene antice se bucurau de vanatoare si de canotaj .Bucataria Egiptului modern inca pastreaza elemente din bucataria anticilor. Dieta a constat in paine si bere, completata cu legume, cum ar fi ceapa si usturoi si fructe, cum ar fi curmalele si smochinele. De vin si carne se bucurau doar in zilele de sarbatoare , in timp ce clasele superioare le consumau in mod mai regulat. Pestele si carnea de pasari puteau fi sarate sau afumate, si putea fi gatite in tocane sau prajite pe un gratar.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

fermierii egiptenii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018522 (s)