News Flash:

Viata lui Anacletus al II-lea, o adevarata aventura

26 Martie 2015
493 Vizualizari | 0 Comentarii
Pietro Pierleoni, nascut din familie de evrei stabiliti la Roma si convertita la crestinism: era fiul unui inalt dregator al orasului.

Calugar la Cluny, a fost mai apoi cardinal si legat papal in Franta si Anglia. Dupa moartea lui Honoriu al II-lea a fost contrapus lui Grigore Papareschi, ales papa cu numele de Inocentiu al II-lea, care a si fost nevoit sa fuga in Franta unde s-a bucurat de sprijinul sf. Bernard de Clairvaux. Astfel ajutat, a castigat de partea sa pe romani, pe Roger al II-lea al Siciliei, pe Guglielm, ducele de Aquitania si populatia de la Milano.

Vezi si Viata Papei Grigore al III-lea


Si l-a facut insa dusman pe Lothar, regele Germaniei. Au urmat opt ani de schisma si de lupte armate, dupa care Inocentiu al II-lea a fost recunoscut papa legitim si de Germania, Anglia, Franta, Castilia, Genova si Pisa.

Vezi si Momentele din istorie cand a fost parasit Sfantul Scaun

Dupa ce au fost abandonate armele, problema a fost incredintata unei comisii juridice, care sa verifice validitatea alegerii fiecaruia dintre cei doi papi. Rezultatul a fost in favoarea papei Inocentiu al II-lea.

Anaclet al II-lea a continuat sa aiba sustinatori, chiar si dupa moartea sa (+1138), ceea ce a dus la incercarea de a alege un alt antipapa (in persoana lui Victor al IV-lea), dar neintelegerea a fost repede rezolvata (prin aportul sf. Bernard) iar Inocentiu al II-lea a fost definitiv recunoscut papa legitim si valabil.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pietro pierleoni roma crestinism cluny franta anglia schisma valabil
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2270 (s) | 34 queries | Mysql time :0.075491 (s)