News Flash:

Viata Printului Alexandr Sergheevici Mensikov

23 Martie 2015
816 Vizualizari | 0 Comentarii
Printul Alexandr Sergheevici Mensikov (in limba rusa: Александр Сергеевич Меншиков) (26 august 1787 — 1 mai 1869, ambele date sunt pe stil nou) a fost un comandant militar si om de stat rus, membru al inaltei nobilimi. A fost ridicat la gradul de general adjutant in 1817 si la cel de amiral in 1833.

Stranepot al lui Alexandr Danilovici Mensikov, Duce de Ingria, Alexandr a intrat in serviciul tarului ca atasat al ambasadei de la Viena in 1809. A ajuns un apropiat al imparatului Alexandru I si i-a fost alaturi acestuia in timpul campaniilor impotriva lui Napoleon Bonaparte. In 1817, Mensikov a fost numit Seful (interimar) al Marelui Stat Major. In 1823, a fost transferat la ministerul afacerilor externe. Mensikov a reintrat in serviciul militar activ in 1824.

Vezi si Viata sentimentala a Printesei Clémentine a Belgiei

El a fost numit Sef al Statului Major al Marinei de catre imparatul Nicolae I. Mensikov s-a distins in luptele de la Varna, iar in 1830 a devenit membru al Consiliului de Stat. In 1831 a fost numit in functia de Guvernator General al Finlandei. Mensikov s-a ocupat foarte mult de problemele navale, dar a avut o influenta proasta asupra dezvoltarii Marinei Ruse, impiedicand progresul tehnic si pregatirea moderna de lupta a personalului.

Vezi si Cele mai CUMPLITE meserii din istorie


In 1853, Mensikov a fost trimis in misiune speciala la Constantinopol, iar, cand a izbucnit razboiul Crimeii, a fost numit comandant suprem pentru actiunile terestre si navale. A comandat direct armata rusa in bataliile de la Alma si de la Inkerman, remarcandu-se prin incompetenta si lipsa de talent militar. Pe 15 februarie 1855, a fost inlocuit la comanda de Printul Gorciakov. Intre decembrie 1855 si aprilie 1856, a detinut functia de Guvernator General al Kronstadtului, dupa care s-a retras din viata publica activa. A murit la Sankt Peterburg in 1869.

Pentru el a fost creat titlul nobiliar de Print (Fuerst) al Finlandei, fiind primul si singurul care a avut acest rang.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

comandant militar stranepot alexandru i constantinopol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2351 (s) | 34 queries | Mysql time :0.080995 (s)