News Flash:

Violoncelista Ariana Arcu, protagonista a concertului ce a incheiat Seara Francofoniei de la New York

31 Martie 2017
871 Vizualizari | 0 Comentarii
Violoncelista Ariana Arcu
Violoncelista romanca Ariana Arcu a fost protagonista concertului ce a incheiat Seara Francofoniei desfasurata miercuri, 29 martie, la sediul ONU de la New York, eveniment co-organizat de Reprezentanta Permanenta a Organizatiei Internationale a Francofoniei pe langa ONU, misiunile permanente ale Romaniei, Madagascarului si Haiti-ului, cu sprijinul Institutului Cultural Roman (ICR) New York, conform unui comunicat al Misiunii Permanente a Romaniei la ONU remis AGERPRES.

Prin repertoriul ales, Ariana Arcu a adus un omagiu compozitorilor francezi, precum si sensibilitatilor francofone si francofile. Recitalul ei a fost urmat de cel al pianistei nipone Yayoi Ikawa, care a interpretat doua piese de jazz dedicate haitienilor si jurnalistilor din zonele de conflict. Momentul muzical a fost incheiat de catre solista haitiana Emeline Michel si trupa ei, care au incantat auditoriul cu o suita de melodii de inspiratie traditionala haitiana.

Vezi si ''Classic meets Jazz meets Folk'' la Accademia di Romania in Roma

Un alt moment cultural important al serii a fost vernisajul expozitiei de fotografii a artistului de origine romana Roberto Dutesco, dedicata "Coloanei infinitului" a marelui sculptor Constantin Brancusi. Artistul a explicat ca a ales sa prezinte sase fotografii de dimensiuni mari, care fac parte dintr-o serie de 250 fotografii alb-negru. Acestea sunt rezultatul unui studiu fotografic realizat de artistul Dutesco asupra operei monumentale a lui Brancusi. El a fotografiat incontinuu opera marelui sculptor, timp de 24 ore, la 6 iulie 2005, din unghiuri diferite, pentru a-i pune in evidenta geometria volumelor.

Vezi si Bob Dylan ar putea pierde cei 830.000 de euro ce i se cuvin pentru Premiul Nobel

Seara Francofoniei, cel mai important eveniment al Lunii Francofoniei, s-a bucurat de prezenta Vice-Secretarului General al ONU, Amina Mohammed, a numerosi oficiali ai ONU, ambasadori acreditati pe langa Natiunile Unite, consuli generali din tarile francofone, diplomati, reprezentanti ai mediului academic si ai scolilor franceze locale, precum si ai primariei newyorkeze.

In afara concertului si a expozitiei de fotografie, pentru a celebra diversitatea Francofoniei si a reflecta vitalitatea spatiului francofon, programul Serii culturale a Francofoniei a cuprins, alaturi de interventiile sefilor de misiune ai Madagascar, OIF, Romania si Haiti si a Vice-Secretarului General al ONU, o receptie care a pus in valoare diversitatea culinara a tarilor francofone.

Prin discursul comun, structurat in cinci parti, reprezentantii Madagascar, OIF, Romania, Haiti si ai Retelei Tinerilor Profesionisti Francofoni au dorit sa transmita ca "Francofonia inseamna cele 84 de state si guverne de pe cele cinci continente care percep limba franceza nu doar ca un atu lingvistic, dar si ca instrument pentru crearea de solidaritati noi pe plan economic, politic si cultural", conform comunicatului.

Insarcinatul cu afaceri a.i. al Misiunii Permanente a Romaniei la ONU, Elisabeta David, a evidentiat ca "promovarea limbii franceze si a diversitatii culturale si lingvistice constituie sursa angajamentului tarii noastre in cadrul Francofoniei".

La randul ei, Vice-Secretarul General al ONU, Amina Mohammed, a subliniat, in interventia sa, importanta multilingvismului si a utilizarii limbilor oficiale ale ONU de catre functionarii Organizatiei in ansamblul activitatii intreprinse, mai ales a celei din cadrul misiunilor din teren, in care au contact cu cetatenii statelor beneficiare ale asistentei din partea ONU.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

violoncelista romanca ariana arcu concertului seara francofoniei onu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1490 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019431 (s)