News Flash:

"Voiaje pe sevalet" - expozitie semnata de artistul roman Sorin Adam deschisa la Tel Aviv

12 Octombrie 2017
258 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Adam
Expozitia „Voiaje pe sevalet”, semnata de artistul roman Sorin Adam va fi gazduita de ICR Tel Aviv in perioada 18 octombrie – 23 noiembrie 2017. Expozitia cuprinde aproximativ 20 de lucrari, cu dimensiunea 50x70, uleiuri si pasteluri, menite sa omagieze traditia artistica a calatoriei in pictura interbelica romaneasca.

Cu ocazia expozitiei publicul va avea posibilitatea sa descopere perspectiva personala a pictorului asupra unor destinatii straine preferate de marii artisti interbelici, realizand un dialog simbolic peste decenii intre generatia clasica de artisti romani si pictorii secolului XXI.

Vezi si Expozitie – concurs de machete „Padurile Bucovinei”, la Muzeul de Stiintele Naturii

Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 18 octombrie 2017, la ora 18:00 la sediul ICR Tel Aviv (B-dul Shaul Hamelech 8, etaj 6) si va fi deschisa de luni pana joi, intre orele 10:00 - 16:00, precum si in timpul evenimentelor organizate la sediu in aceasta perioada.

Vezi si Casa lui Picasso de pe Riviera franceza, in care ultima sa sotie s-a impuscat, va fi vanduta la licitatie pentru 20 de milioane de euro

Considerat unul dintre cei mai prolifici artisti romani ai momentului, Sorin Adam cuprinde in compozitiile sale, dincolo de simfonia cromatica, o impresionanta forta de cuprindere a peisajelor, vizibila prin precizia constructiei in culoare, structurarea cu atentie a compozitiei si a arhitecturilor. Profesorul sau - maestrul Vasile Grigore l-a portretizat drept „un talentat pictor, cu un destin de mare artist si continuator al ilustrilor pictori europeni Gheorghe Petrascu, Nicolae Darascu sau Corneliu Baba.”

Asumandu-si aceasta mostenire, Sorin Adam propune o expozitie care sa omagieze traditia artistica a calatoriei in pictura interbelica romaneasca. Calator pasionat, Sorin Adam a refacut el insusi itinerarii simbol ai marilor maestri interbelici, din Bretania lui Theodor Pallady catre Florenta lui Stefan Popescu si Gheorghe Petrascu, pana la Istanbul-ul lui Iosif Iser sau Maroc-ul lui Henri Catargi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pictorului artisti interbelici vernisajul
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1786 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017907 (s)