News Flash:

Vopsitul oualelor, ca pe vremea bunicii

9 Aprilie 2015
675 Vizualizari | 0 Comentarii
Vopsitul oualor este o etapa extrem de importanta a traditiilor pascale. Desi majoritatea vopsesc ouale cu tot felul de coloranti alimentari, exista si gospodine care imbratiseaza metodele traditionale, folosind ingrediente naturale. Rezultatul? Nuante calde, vii, mai discrete decat cele artificiale.

Ouale se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Tehnica de vopsit este aceeasi pentru toate nuantele alese: ingredientele care dau culoare se pun la fiert in 250 ml de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, acestea se scot din recipientul in care au fiert, de preferinta o craticioara adanca – cu exceptia pulberilor care se dizolva – se adauga 2 linguri de otet si se omogenizeaza.

Vezi si De ce se vopsesc ouale rosii in Joia Mare?

Metoda de obtinere a culorii este diferita, dupa cum urmeaza:
Oua galbene: coji de lamaie sau de portocala, coji de morcov sau ceapa galbena, ceai verde, turmeric (2 linguri/250 ml apa)
Oua portocalii: boia (2 linguri/250 ml apa)
Oua rosii: coji de ceapa rosie, sfecla (de preferinta cu coaja), vin rosu
Oua maro: cafea instant (50g/250 ml apa), ceai negru
Oua roz: zmeura congelata (400 g/250 ml apa)
Oua albastre: afine congelate (300 g/250 ml apa)
Oua verzi: frunze de spanac, amestec in parti egale de vopsea albastra si galbena
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

etapa pascale coloranti alimentari traditionale artificiale vopsit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2077 (s) | 23 queries | Mysql time :0.067177 (s)